Sublimatie

Chromaluxe panelen worden gesublimeerd

Sublimatie is een chemisch proces waarbij een stof van vaste fase direct overgaat naar gasvormige fase. De vloeibare fase van de stof wordt hierbij overgeslagen. Voor bedrukking van materialen of producten, wordt sublimatie gebruikt om een print als het ware “in te bakken” in de oppervlakte van het materiaal zelf. Hiervoor wordt hittegevoelige sublimatie inkt gebruikt, welke via het transferpapier zich vermengd met het (speciaal gecoate) materiaaloppervlak. Het resultaat is een heldere, levendige full-colour print die kras- en waterbestendig is.

Wat heeft u nodig

De resultaten die kunnen gerealiseerd worden met Chromaluxe media zijn zonder meer indrukwekkend.
Om deze resultaten te kunnen garanderen is het belangrijk dat de onderdelen van het productieproces op elkaar én specifiek op de Chromaluxe panelen zijn afgestemd.

In dit kader heeft Papyrus een samenwerking met Sawgrass, specialist in sublimatie-inkten en SEFA als fabrikant van groot formaat transfer-hittepersen. In combinatie met de Mutoh printers kan Papyrus zodoende alle elementen van het Chromaluxe concept aanbieden als een one-stop-supplier en ondersteuning bieden voor het hele productieproces.

 

Printer / Inkt

In samenwerking met Sawgrass en Mutoh kunnen wij u een 8 kleuren 24” en 64” sublimatieprinter aanbied.

Papier

Voor het proces wordt speciaal sublimatiepapier gebruikt dat het inktgas makkelijk vrijgeeft.

Hittepers

Papyrus is distributeur van de SEFA hittepersen dewelke specifiek ontwikkeld zijn voor het sublimeren van Chromaluxe panelen.

ChromaLuxe substraten

Prints van topkwaliteit met een breed assortiment substraten (link op breed assortiment substraten naar tabblad producten).

SUBSTRATEN

ALU

MDF

Staal

Hardboard

Natuurlijk hout

Fenolic

AFWERKINGEN

WIT – heeft een witte coating voor fotoreproductie. Een perfecte afwerking voor elk onderwerp.
ZILVER – heeft een doorzichtige coating zodat het natuurlijke metaal zichtbaar blijft. Dit is perfect voor bepaalde beelden, vooral met groot contrast en zwart-wit.
Beide zijn beschikbaar in:

  • Glanzend heeft een mooie hoogglansafwerking en creëert een 3D-gevoel.
  • Halfglanzend is populair voor ruimtes met grote reflectie.
  • Mat heeft een zachte matte afwerking.
Voordelen