MUTOH VJ-1604x

  • Een compacte en eenvoudig te gebruiken printer van Japanse makelij
  • Twee inktsoorten: Eco Ultra en Universal Mild Solvent
  • Geschikt voor de productie van gecertificeerd drukwerk – Indoor Air Comfort
  • Productiesnelheden tot 11,5 m² per uur bij hoge kwaliteit
  • Inclusief Mutoh Intelligent Interweaving-technologie
  • Snel rendement, waar voor uw geld!
Een gunstig geprijsde printer van Japanse makelij die geen concessies doet aan de kwaliteit… Maak kennis met de hoge printkwaliteit, productiviteit, eenvoudige en intuïtieve bediening en verrassend budgetvriendelijke prijsstelling van de 162 cm (64 inch) brede ValueJet 1604X-printer met één printkop.

Dankzij toepassing van de vermaarde ValueJet-printtechnologie van Japanse makelij is de 162 cm (64 inch) brede VJ-1604X-printer eenvoudig te installeren, te bedienen en te onderhouden.

Praktisch printgemak

De ValueJet 1604X is een goede keuze voor beginnende signmakers en bestaande drukkerijen die op zoek zijn naar een bredere printer, vaak van materialen moeten wisselen of grote aantallen kleurenstickers produceren.

De VJ-1604X is geschikt voor de productie van duurzame buiten- en binnentoepassingen op tal van ongecoate en gecoate substraten: posters, lichtbakprints, wanddoeken, POS-displays, kunstreproducties, autobelettering, stickers en nog veel meer.

De ValueJet 1604X is niet alleen geschikt voor buitentoepassingen, maar ook een uitstekende keus voor de productie van duurzame fotorealistische prints voor binnengebruik. Als u Mutoh UMS-inkt (Universal Mild Solvent) gebruikt op zelfklevende Grafityp Ecological non-PVC film (GEF-ES), kunt u veilige en gecertificeerde prints (LINK) produceren die voldoen aan de strengste EU-normen voor de luchtkwaliteit binnenshuis.

Dankzij de vele flexibele voorzieningen groeit de ValueJet 1604X-printer als het ware met uw bedrijf mee.

Deze printer ademt kwaliteit

  De verbluffende prestaties van de VJ-1604X zijn te danken aan de piëzoprintkop met variabele druppelgrootte. Deze printkop heeft 1440 nozzles en omvat vier kleurgedeelten. Elk kleurgedeelte heeft 360 nozzles, verdeeld over twee rijen van 180 nozzles per kleur. Aangezien alle kleurgedeelten in één kop zitten, behoort het tijdrovende kalibreren van verschillende printkoppen tot het verleden. De printkop kan inktdruppels van 3,5 pl tot 21 pl produceren. 

 


Maximaliseer uw winst met de Intelligent Interweaving-printtechnologie (i²) van Mutoh

  De ValueJet 1604X is voorzien van de bekroonde Intelligent Interweaving-printtechnologie (i²) van Mutoh. Deze maakt het mogelijk de meeste problemen te elimineren waarmee het printen op conventionele digitale inkjetprinters gepaard gaat, zoals horizontale strepen, printfouten door fout gekozen stapgrootten en de zichtbare effecten van ontbrekende of haperende nozzles.

Een van de talrijke voordelen van de door Mutoh ontwikkelde printtechnologie is de voorspelbare printkwaliteit. Daardoor kunt u ervan opaan dat het resultaat keer op keer aan uw eisen voldoet. Met de ValueJet-printer kunt u telkens weer beeldmateriaal van zeer hoge kwaliteit printen in de kortst mogelijke tijd.


Geschikt voor elke klus

De VJ-1604X-printer beschikt over een groot aantal printmodi en snelheden. Hieronder vindt u de meest gangbare opties die een optimale printkwaliteit mogelijk maken.

  • Vinylproductie – 720 x 720 dpi 8 p: 7 m²/h
  • Bannerproductie – 720 x 720 dpi 4 p: 11.5 m²/h

Eenvoudige mediaverwerking

  De ValueJet 1604X-printer is geschikt voor rollen van 2 inch en 3 inch. De printer wordt geleverd met een onderstel met geïntegreerde rolhouders en een gemotoriseerd op-/afrolsysteem (tot 30 kg) voor rol-naar-rolproductie. Dankzij het gebruiksvriendelijke mediasysteem kan snel van materiaal worden gewisseld.

Ten behoeve van kortere droogtijden is de printer uitgerust met drie afzonderlijk regelbare verwarmingselementen. De verwarmingselementen zorgen voor voorverwarming van de media, inkthechting en droging van het drukwerk.

 


Twee inkttypes – compatibel met brede media

  De ValueJet 1604X-printer is in combinatie met Eco Ultra- of UMS-inkt uitermate geschikt voor drukwerk van topkwaliteit op allerlei voordelige en overal verkrijgbare ongecoate pvc-, banner- en soft sign-materialen, en ook op gecoate substraten.

 


Universal Mild Solvent (UMS)-inkten van Mutoh

 

 

UMS-inkten (Universal Mild Solvent) zijn Mutohs Mild Solvent-inkten van de vierde generatie. Deze UMS-inkten zijn speciaal ontwikkeld voor bulkdrukwerk. UMS-inkten, die verkrijgbaar zijn in cassettes, literflessen en literpakken, bevatten de beste ingrediënten voor optimale snelheden en prestaties van formaat.

Ze zijn gebaseerd op een nieuwe generatie mildere, niet-agressieve oplosmiddelen en verspreiden geen schadelijke vluchtige organische stoffen in de werkomgeving, Ze zijn zo goed als geurloos en maken kunstmatige ventilatie overbodig. Prints die met UMS-inkten zijn gemaakt, zijn waterbestendig en bij buitengebruik tot drie jaar lang uv-bestendig.*

 

* : In situaties waar prints aan mechanische slijtage worden blootgesteld (op vloeren en voertuigen) is laminering vereist, voorafgegaan door stabilisatie. 


Betrouwbare Eco Ultra-inkten voor indrukwekkend beeldmateriaal van hoge kwaliteit

  Mutoh Eco Ultra-inkten zijn veruit het populairst voor de productie van buitenborden op uiteenlopende gecoate en ongecoate substraten. Ze zijn gebaseerd op niet-agressieve oplosmiddelen en verspreiden geen schadelijke vluchtige organische stoffen in de werkomgeving.

De huidige Eco Ultra-inkten, die verkrijgbaar zijn in gebruiksvriendelijke cassettes en inktzakken van één liter, zijn alweer de derde generatie ecologische Mutoh-inkten. Ze mogen bogen op een verbeterde hechting, kortere droogtijden, hogere printsnelheden en een betere krasbestendigheid. Prints die met Eco Ultra-inkten worden gemaakt, zijn waterbestendig en bij buitengebruik tot drie jaar lang uv-bestendig.*
 

* :  In situaties waar prints aan mechanische slijtage worden blootgesteld (op vloeren en voertuigen) is laminering vereist, voorafgegaan door stabilisatie.


Een Mutoh ValueJet klaart de klus zoals het hoort, niet meer en niet minder!

De Mutoh ValueJet 1604X is een printer van hoge kwaliteit die is bedoeld voor de sign- en displaymarkt, en speelt in op de behoeften van beginnende signmakers en bestaande drukkerijen die op zoek zijn naar een bredere printer, vaak van materiaal moeten wisselen of grote aantallen kleurenstickers produceren.

De VJ-1604X is geschikt voor de productie van duurzame buiten- en binnentoepassingen op tal van ongecoate en gecoate substraten: posters, lichtbakprints, wanddoeken, POS-displays, kunstreproducties, autobelettering, stickers en nog veel meer.


Maak veilige en gecertificeerde digitale prints

  Als u Mutoh UMS-inkt (Universal Mild Solvent) gebruikt op zelfklevende Grafityp Ecological non-PVC film (GEF-ES), produceert u veilige en gecertificeerde prints die voldoen aan de strengste Indoor Air Comfort-normen van de EU.

Lees meer over het IAC-certificaat dat ervoor zorgt dat eigenaren van ValueJet-printers en kopers van afdrukken zich geen zorgen hoeven maken over consumentenbescherming na installatie van de definitieve prints.
 

 


Snel rendement op uw investering

Zowel beginnende als ervaren gebruikers kunnen hun voordeel doen met het snelle rendement. Door de gunstige prijs, het gebruiksgemak, de consistente en hoge printkwaliteit, het geringe onderhoud, de flexibiliteit bij het schakelen tussen printopdrachten en het lage inktverbruik (gemiddeld 8 ml/m² op ongecoat pvc) betaalt de ValueJet 1604X zich in no time terug.


Printen en snijden – Samen gaat het beter!

 

 

Verhoog uw print-naar-snij-productiviteit met een combinatie van een ValueJet-printer en een ValueCut-snijplotter van Mutoh. Print en snij tegelijkertijd door uw printer te combineren met een veelzijdige Mutoh ValueCut-snijplotter.

De gebruiksvriendelijke ValueCut-snijplotter kan al uw belettering- en contoursnijklussen aan, variërend van stickers en decals in kleine oplages tot etalagesigns.

ValueJet 1604X – Belangrijkste Technische Specificaties
Printtechnologie Micropiëzo-inkjettechnologie met variabele druppelgrootte
Printkop 1
Configuratie Nozzles 180 nozzles x 8 rijen
Massabereik Druppels (pl) 3.5 – 7 – 12.4 – 14 – 21 pl
Printkophoogtes Laag: 1.5 mm / Hoog: 2.5 mm
ValueJet 1604X – Specificaties Printmateriaal
Max. Mediabreedte 1625 mm (63,97”)
Max. Printbreedte 1615 mm (63,58”)
Max. Dikte Media 0.3 / 1.3 mm *
* : De max. dikte van het printmateriaal is afhankelijk van de printkophoogte
Afmetingen Printmateriaal * Ø 150 mm / 2” & 3” / 30 kg
* : Standaard niet-gemotoriseerd afrolsysteem
Droogsysteem Printmateriaal Afzonderlijk regelbare voorverwarmer, fixer en droger (30 – 50 °C)
ValueJet 1604X – Prestaties
Vinyl van hoge kwaliteit (1440 x 1440 16p) 2.8 m² per uur
Vinylproductie (720 x 720 8p) 7.0 m² per uur
Bannerproductie (720 x 720 4p) 11.5 m² per uur
Banners van hoge kwaliteit (360 x 1080 3p) 15.0 m² per uur
ValueJet 1604X – Inktspecificaties
Inktsoort Eco Ultra                  /  UMS *
* : Prints gemaakt met Mutoh UMS-inkten op Grafityp GEF non-pvc film hebben een Indoor Air Comfort-certificaat, uitgegeven door Eurofins. Dit is het eerste Europese certificaat voor decoprints voor binnen.
Inktvolume 220 ml & 1000 ml *  /  1000 ml *
* : Voor de 1000 ml zak is een optionele adapter vereist.
Inktkleuren CMYK
Inktverbruik * 8 ml / m²
* : Gemiddeld inktverbruik bij 720 dpi – 67% dekking
UV-bestendigheid, zonder laminering 3 jaar buitengebruik *
* : Bij intensief gebruik met mechanische slijtage is laminering vereist, voorafgegaan door stabilisatie.
ValueJet 1604X – Energieverbruik
Tijdens Printen < 600 W
In Stand-bymodus 75 W
Tijdens Opwarmen ≤ 1100 W (main) & ≤ 1200 W (heat)
Voeding AC 100-120 V / AC 200-240 – 60/50 Hz
ValueJet 1604X – Aanbevolen Werkomgeving
Temperatuur 22°C – 30 °C met Δt: max. 2 °C/h
Luchtvochtigheid 40% – 60 % (geen condensvorming) met ΔRH: max. 5% RH/h  
ValueJet 1604X – Afmetingen Toestel
Breedte x Diepte x Hoogte 2698 x 885 x 1261 mm
Gewicht 158 kg