MUTOH VJ-2638x

  • Robuuste printer met bewezen technologie, made in Japan
  • Twee versprongen geplaatste piëzoprintkoppen met 1440 nozzles
  • Bijzonder hoge printkwaliteit en scherpte bij alle productiesnelheden
  • Mutoh Intelligent Interweaving-technologie (i²) en DropMaster-technologie
  • Prints met zeer hoge resoluties met snelheden tot 22 m² per uur (720 x 1080 dpi)
  • Productiesnelheden van onder meer 33 en 39 m² per uur bij 720 x 720 dpi
  • Duurzame prints op gecoate en ongecoate substraten – slijtvastheid buiten tot drie jaar
Wilt u grote volumes printen en werken met printmateriaal op rollen met een breedte tot 2,6 m? Ontdek de ValueJet 2638X van Mutoh, onze tweede generatie sign- en displayprinter met twee koppen van 260 cm (102 inch) breed, uitgerust met de nieuwste piëzo-inkjetprintkoptechnologie en uiterst nauwkeurig mechanisch ontwerp, elektronica van de nieuwste generatie en inkten van hoge kwaliteit.

In lijn met onze kernfilosofie om producten te leveren waarin de technologie aantoonbaar sneller, betrouwbaarder, kosteneffectiever en efficiënter is, hebben we de VJ-2638X-breedformaatprinter uitgerust met onze baanbrekende printautomatisering, zodat u over de beste apparatuur beschikt voor uw werk.

Bulkproductie van kwalitatieve prints van 2,6 m breed
De ValueJet 2638X-printer (2600 mm/102 inch) van Mutoh is gericht op de sign- en displaymarkt en is ideaal voor gevestigde signmakers die op zoek zijn naar meer veelzijdigheid, en voor grotere bedrijven die meer capaciteit en flexibiliteit willen. De VJ-2638X met twee koppen biedt ongeëvenaarde printkwaliteit dankzij het uiterst nauwkeurige mechanische ontwerp, de nieuwste piëzo-inkjetprintkoptechnologie en baanbrekende printautomatisering.

Deze flexibele en betrouwbare printer biedt excellente printkwaliteit voor bulkproductie en voorziet in de behoeften van bedrijven die zich richten op snelle productie en drukwerk van topkwaliteit. De ValueJet 2638X van Mutoh biedt in zijn klasse de hoogste snelheid en een superieure printkwaliteit bij productiesnelheden tot 39 m²/u.

Kwaliteit… Elke keer weer
De bekroonde Intelligent Interweaving- (i²) en DropMaster-printtechnologie van Mutoh bieden u een consistente printkwaliteit waar u op kunt vertrouwen. De VJ-2638X produceert de hoogste snelheid en de beste kwaliteit in zijn klasse, zodat u uw klanten tevreden kunt stellen met een resultaat dat de aandacht trekt en eruit springt.

Eersteklas efficiëntie in printproductie
De VJ-2638X is geschikt voor de productie van duurzame buitentoepassingen op allerlei ongecoate en gecoate substraten: posters, lichtbakprints, wanddoeken, POS-displays, autobelettering, stickers en nog veel meer.

Naast buitentoepassingen is de ValueJet 2638X een uitstekende keus voor het produceren van duurzame fotorealistische prints voor binnengebruik. Als u Mutoh UMS-inkt (Universal Mild Solvent) gebruikt op zelfklevende Grafityp Ecological non-PVC film (GEF-ES), produceert u veilige en gecertificeerde prints die voldoen aan de strengste Indoor Air Comfort-normen van de EU.

Dankzij de vele flexibele voorzieningen groeit de ValueJet 2638X-printer als het ware met uw bedrijf mee.

Deze printer ademt kwaliteit

 

Dankzij de twee versprongen geplaatste piëzoprintkoppen met variabele druppelgrootte levert de VJ-2638X verbluffende prestaties. Elke printkop heeft 1440 nozzles (8 rijen van 180 nozzles), verdeeld over vier kleurgedeelten met twee rijen van 360 nozzles per kleur. De geïntegreerde printkoppen kunnen inktdruppels van 3,6 pl tot 35,2 pl produceren.

Er kan dus een grotere variatie aan inktpunten worden geproduceerd met een veel grotere spuitsnelheid dan met andere printkoppen die momenteel verkrijgbaar zijn. Dit zorgt niet alleen voor een grotere doorvoersnelheid maar ook voor een betere printkwaliteit bij hogere doorvoersnelheden.
 

 


Maximaliseer uw winst met de Intelligent Interweaving-printtechnologie (i²) van Mutoh

  De ValueJet 2638X is voorzien van de bekroonde Intelligent Interweaving-printtechnologie (i²) van Mutoh. Deze maakt het mogelijk de meeste problemen te elimineren waarmee het printen op conventionele digitale inkjetprinters gepaard gaat, zoals horizontale strepen, printfouten door fout gekozen stapgrootten en de zichtbare effecten van ontbrekende of haperende nozzles.

Een van de talrijke voordelen van de door Mutoh ontwikkelde printtechnologie is de voorspelbare printkwaliteit. Daardoor kunt u ervan opaan dat het resultaat keer op keer aan uw eisen voldoet. Met de ValueJet-printer kunt u telkens weer beeldmateriaal van zeer hoge kwaliteit printen in de kortst mogelijke tijd.

 


Ongekende printautomatisering met de DropMaster-technologie van Mutoh

  De DropMaster-technologie van Mutoh garandeert moeiteloos een constante en solide hoge printkwaliteit van uw VJ-2638X, ongeacht of u dun affichepapier of juist stevige banners van pvc invoert.

DropMaster is een revolutionaire techniek voor printautomatisering die speciaal is ontwikkeld voor de ValueJet-modellen van de nieuwste generatie. Voorheen moesten de printkoppen handmatig worden aangepast aan de gebruikte media; een hinderlijke en tijdrovende bezigheid. Maar dat is voortaan verleden tijd.

DropMaster weet namelijk hoe dik de ingevoerde media is en welke afstand tussen de printkop en het oppervlak van de media daarbij hoort. Aan de hand van die gegevens wordt het moment waarop de inktdruppels naar buiten worden gespoten automatisch aangepast voor zowel uni- als bidirectioneel printen. Dit gebeurt ongeacht de resolutie en printsnelheid.

 


Getting the Job Done

De VJ-2638X-printer beschikt over een groot aantal printmodi en snelheden. Hieronder vindt u de meest gangbare opties die een optimale printkwaliteit mogelijk maken.

  • Hoge kwaliteit – 720 x 1440 dpi: 12 m²/h
  • Kwaliteitsproductie – 720 x 1080 dpi: 22 m²/h
  • Snelle productie – 720 x 720 dpi: 39 m²/h

Geschikt voor het printen van grote volumes

De ValueJet 2638X-printer is geschikt voor rollen van 2 inch en 3 inch. In verband met de hogere printsnelheden en de kortere droogtijden is de printer uitgerust met een anders ontworpen printtafel met drie afzonderlijk regelbare verwarmingselementen. De verwarmingselementen zorgen voor voorverwarming van de media, inkthechting en droging van het drukwerk. Voor de inzet van rolmedia is de ValueJet 2638X voorzien van een krachtig gemotoriseerd op-/afrolsysteem voor rollen tot 100 kg.


Twee inkttypes – compatibel met brede media

  De ValueJet 2638X-printer is in combinatie met Eco Ultra- of UMS-inkt uitermate geschikt voor drukwerk van topkwaliteit op allerlei voordelige en overal verkrijgbare ongecoate pvc-, banner- en soft sign-materialen, en ook op gecoate substraten.

 


Universal Mild Solvent (UMS)-inkten van Mutoh

 

UMS-inkten (Universal Mild Solvent) zijn Mutohs Mild Solvent-inkten van de vierde generatie. Deze UMS-inkten zijn speciaal ontwikkeld voor bulkdrukwerk. UMS-inkten, die verkrijgbaar zijn in cassettes, literflessen en literpakken, bevatten de beste ingrediënten voor optimale snelheden en prestaties van formaat.

Ze zijn gebaseerd op een nieuwe generatie mildere, niet-agressieve oplosmiddelen en verspreiden geen schadelijke vluchtige organische stoffen in de werkomgeving, Ze zijn zo goed als geurloos en maken kunstmatige ventilatie overbodig. Prints die met UMS-inkten zijn gemaakt, zijn waterbestendig en bij buitengebruik tot drie jaar lang uv-bestendig.*

* : In situaties waar prints aan mechanische slijtage worden blootgesteld (op vloeren en voertuigen) is laminering vereist, voorafgegaan door stabilisatie. 


Betrouwbare Eco Ultra-inkten voor indrukwekkend beeldmateriaal van hoge kwaliteit

 

Mutoh Eco Ultra-inkten zijn veruit het populairst voor de productie van buitenborden op uiteenlopende gecoate en ongecoate substraten. Ze zijn gebaseerd op niet-agressieve oplosmiddelen en verspreiden geen schadelijke vluchtige organische stoffen in de werkomgeving.

De huidige Eco Ultra-inkten, die verkrijgbaar zijn in gebruiksvriendelijke cassettes en inktzakken van één liter, zijn alweer de derde generatie ecologische Mutoh-inkten. Ze mogen bogen op een verbeterde hechting, kortere droogtijden, hogere printsnelheden en een betere krasbestendigheid. Prints die met Eco Ultra-inkten worden gemaakt, zijn waterbestendig en bij buitengebruik tot drie jaar lang uv-bestendig.*
 

* :  In situaties waar prints aan mechanische slijtage worden blootgesteld (op vloeren en voertuigen) is laminering vereist, voorafgegaan door stabilisatie.


Een Mutoh ValueJet klaart de klus zoals het hoort, niet meer en niet minder!

De snelle en hoogwaardige VJ-2638X-printer van Mutoh is bedoeld voor de sign- en displaymarkt en speelt in op de behoefte van grote drukkerijen aan een printer die geschikt is voor grote volumes en compatibel is met mediarollen met een breedte tot 2,6 m.

De VJ-2638X-printer is geschikt voor de productie van buitenmateriaal voor langdurig gebruik, zoals posters, signs en banners, lichtbakprints, POS-displays en autobelettering, maar ook van hoogwaardig en duurzaam drukwerk voor binnengebruik.


Maak veilige en gecertificeerde digitale prints

  Als u Mutoh UMS-inkt (Universal Mild Solvent) gebruikt op zelfklevende Grafityp Ecological non-PVC film (GEF-ES), produceert u veilige en gecertificeerde prints die voldoen aan de strengste Indoor Air Comfort-normen van de EU.

Lees meer over het IAC-certificaat dat ervoor zorgt dat eigenaren van ValueJet-printers en kopers van afdrukken zich geen zorgen hoeven maken over consumentenbescherming na installatie van de definitieve prints.
 

 


Snel rendement op uw investering

Zowel beginnende als ervaren gebruikers kunnen hun voordeel doen met het snelle rendement. Door de gunstige prijs, het gebruiksgemak, de consistente en hoge printkwaliteit, het geringe onderhoud, de flexibiliteit bij het schakelen tussen printopdrachten en het lage inktverbruik (gemiddeld 8 ml/m² op ongecoat pvc) betaalt de ValueJet 2638X zich in no time terug.


  Met de Mutoh ValueJet 2638X-printer en Mutoh + 3M™ UMS-inkten (Universal Mild Solvent) in combinatie met goedgekeurde 3M-producten kunnen door 3M erkende producenten van grafisch drukwerk tot vijf jaar garantie bieden op diverse fleet- en signtoepassingen en tot acht jaar op binnentoepassingen, met de volledige ondersteuning van 3M als leverancier van totaaloplossingen. Meer informatie over de 3M MCS-garantie.
Belangrijkste Technische Specificaties
Printtechnologie Micropiëzo-inkjettechnologie met variabele druppelgrootte
Printkop 2 (versprongen geplaatst)
Configuratie Nozzles 180 nozzles x 8 rijen per kop
Massabereik Druppels (pl) 3.6 tot 35.2
Printkophoogtes Laag: 1.5 mm / Middel: 2.5 mm / Hoog: 4.0 mm
Specificaties printmateriaal
Max. Mediabreedte 2600 mm
Max. Printbreedte 2590 mm
Max. Dikte Media 0.3 / 1.3 / 2.8 mm *
* : De max. dikte van het printmateriaal is afhankelijk van de printkophoogte
Afmetingen Printmateriaal * Ø 250 mm / 2” & 3” / 100 kg
* : Standaard gemotoriseerd afrol/oprolsysteem
Droogsysteem Printmateriaal Afzonderlijk regelbare voorverwarmer, fixer en droger (30 – 50 °C)
Prestaties
Hoge Kwaliteit (720 x 1440) 12.0 m²/h
Kwaliteit (720 x 1080) 16.0 m²/h
Kwaliteitsproductie (720 x 1080) 22.0 m²/h
Productie (720 x 720) 33.0 m²/h
Snelle Productie (720 x 720) 39.0 m²/h
Billboard (360 x 720) 48.3 m²/h
Inktspecificaties
Inktsoort Eco Ultra                               /  UMS *
* : Prints gemaakt met Mutoh UMS-inkten op Grafityp GEF non-pvc film hebben een Indoor Air Comfort-certificaat, uitgegeven door Eurofins. Dit is het eerste Europese certificaat voor decoprints voor binnen.
Inktvolume 220 ml, 440 ml & 1000 ml *   /  440 ml & 1000 ml
* : Voor de 1000 ml zak is een optionele adapter vereist.
Inktkleuren CMYK
Inktverbruik * 8 ml / m²
* : Gemiddeld inktverbruik bij 720 dpi – 67% dekking
UV-bestendigheid, zonder laminering 3 jaar buitengebruik *
* : Bij intensief gebruik met mechanische slijtage is laminering vereist, voorafgegaan door stabilisatie.
Energieverbruik
Tijdens Printen < 1000 W
In stand-bymodus 160 W
Tijdens Opwarmen ≤ 2200 W (algemeen) en ≤ 1850 W (verwarming)
Voeding AC 100-120 V / AC 200-240 V – 60-50 Hz
Aanbevolen Werkomgeving
Temperatuur 22 °C – 30 °C met Δt: max. 2 °C per uur
Luchtvochtigheid 40% – 60% (geen condensvorming) met ΔRH: max. 5% per uur
Afmetingen Toestel
Breedte x Diepte x Hoogte 3708 x 885 x 1261 mm
Gewicht 283 kg