MUTOH VJ-426UF

  • CMYK led uv-inkten – optioneel verkrijgbare witte inkt/vernis voor een luxueuze of speciale afwerking
  • Geschikt voor het bedrukken van uiteenlopende producten en bijbehorende prototypen, zelfs 3D voorwerpen
  • Laag energieverbruik en lage temperaturen, ideaal voor warmtegevoelig materiaal
  • 0% VOS – geen PAK’s – geen uitgassing van prints – kwikvrij – loodvrij
  • Intelligent Interweaving-printtechnologie (i²) van Mutoh – met “uv-weaving”-procedé

De ValueJet VJ-426UF is een compacte led uv-flatbedprinter voor A3+ (6 kleuren) met ingebouwde vacuümtafel. De VJ-426UF beschikt over een printtafel van 483 mm (19 inch) x 329 mm (13 inch) waarmee voorwerpen met een dikte van max. 70 mm direct kunnen worden bedrukt. De printer levert prints van uitzonderlijke kwaliteit op de meest uiteenlopende stijve materialen en voorwerpen, met inbegrip van ABS, aluminiumpanelen, PC, PE, PET, PMMA (acrylglas), PP, PS, PVC en glas.

Een energiezuinige led uv-lamp van de nieuwste generatie staat garant voor haarscherpe, veilige en gebruiksklare prints. Dankzij de lagere werktemperaturen is het bovendien mogelijk om warmtegevoelige substraten te bedrukken.

De veelzijdige VJ-426UF printer produceert haarscherpe prints van hoge kwaliteit en is met name bedoeld voor kleine oplages of eenmalige productontwerpen en bijbehorende prototypen, gepersonaliseerde geschenken, verpakkingsmateriaal, souvenirs, prijzen, gespecialiseerde industriële prints en etiketten, decals, signs en nog veel meer.

 

Revolutionaire printkop voor resoluties tot 1440 dpi

Het hart van de VJ-426UF wordt gevormd door een revolutionaire piëzoprintkop met variabele druppelgrootte. Deze printkop beschikt over 1440 nozzles en omvat vier kleurgedeelten. Elk kleurgedeelte heeft 360 nozzles, verdeeld over twee rijen van 180 nozzles per kleur. Aangezien alle kleurgedeelten in één kop zitten, behoort het tijdrovende kalibreren van verschillende printkoppen tot het verleden. De printkop kan inktdruppels van 3,8 pl tot 28 pl produceren.


Led uv-inkt voor haarscherpe, veilige en gebruiksklare prints

De nieuwe led uv-inkten van Mutoh (CMYK, wit en lak) bevatten geen VOS of gevaarlijke luchtverontreinigende stoffen (PAK’s).

Een energiezuinige led uv-lamp van de nieuwste generatie staat garant voor haarscherpe, veilige en gebruiksklare prints. Dankzij de lagere werktemperaturen is het mogelijk om warmtegevoelige substraten te bedrukken. In vergelijking met “klassieke” uv-printers biedt de nieuwste led uv-technologie van Mutoh een aantal voordelen op het gebied van gezondheid, veiligheid en het milieu: er ontstaat geen ozon en er wordt geen kwik of lood toegepast.


Maximaliseer uw winst met de Intelligent Interweaving-printtechnologie (i²) van Mutoh

De ValueJet 426UF is uitgerust met de bekroonde Intelligent Interweaving-printtechnologie (i²) van Mutoh. Deze maakt het mogelijk om de problemen waarmee het printen op conventionele digitale uv-inkjetprinters doorgaans gepaard gaat grotendeels of zelfs volledig te elimineren. Voor de led uv-inkten van Mutoh zijn speciale i²-printeffecten ontwikkeld die ervoor zorgen dat de inkt veel egaler uithardt en het ontstaan van glansstrepen tegengaan.

Een van de talrijke voordelen van de door Mutoh ontwikkelde printtechnologie is de voorspelbare en consistente printkwaliteit. Daardoor kunt u ervan op aan dat het resultaat keer op keer aan uw eisen voldoet. Met de ValueJet-printer kunt u telkens weer beeldmateriaal van zeer hoge kwaliteit printen in de kortst mogelijke tijd.


Uiteenlopende printmaterialen

De ValueJet VJ-426UF is uitgerust met een ingebouwde vacuümtafel met elektronisch instelbare aandrukkracht. De VJ-426UF beschikt over een printtafel van 483 mm (19 inch) x 329 mm (13 inch) waarmee voorwerpen met een dikte van max. 70 mm direct kunnen worden bedrukt. De printer levert prints van uitzonderlijke kwaliteit op de meest uiteenlopende stijve materialen en voorwerpen, met inbegrip van ABS, aluminiumpanelen, PC, PE, PET, PMMA (acrylglas), PP, PS, pvc en glas.*

* : De inkthechting is afhankelijk van het type substraat en het merk. Maak voor elke specifieke toepassing een of meer testprints.


Toepassingen

De veelzijdige ValueJet VJ-426UF produceert gebruiksklare en haarscherpe prints van hoge kwaliteit en is met name bedoeld voor kleine oplages of eenmalige productontwerpen en bijbehorende prototypen, gepersonaliseerde geschenken, verpakkingsmateriaal, souvenirs, prijzen, gespecialiseerde industriële prints en etiketten, decals, signs en nog veel meer. Bovendien kunt u uw prints van een luxueuze of speciale afwerking voorzien door een glanstextuur aan te brengen.


Intelligente ontwerpvoorzieningen voor nog meer gebruiksgemak

ValueJet-printers staan erom bekend dat ze eenvoudig te installeren en te bedienen zijn, zelfs door onervaren gebruikers. De ValueJet 426UF biedt daarnaast nog meer gebruiksgemak dankzij enkele speciaal toegevoegde intelligente functies.

  • Overzichtelijk bedieningspaneel
  • Mutoh-installatieprogramma en Windows-stuurprogramma
  • Energiezuinige led uv-lamp
  • Ingebouwde vacuümtafel
  • i²-printtechnologie die een voorspelbare printkwaliteit biedt en daarmee voor ongekend gebruiksgemak zorgt
ValueJet 426UF – Belangrijkste technische specificaties
Printtechnologie Micropiëzo-inkjettechnologie met variabele druppelgrootte
Printkop 1
Configuratie Nozzles 180 nozzles x 8 rijen
Massabereik Druppels (pl) 3.8 tot 28
Levensduur LED UV-lamp 14.250 uur
 
ValueJet 426UF – Specificaties Printmateriaal
Afmetingen Printtafel 483 mm (19 inch) x 329 mm (12,95 inch)
Max. Printgebied 473 mm (18,62 inch) x 319 mm (12,55 inch)
Max. Dikte Media Up to 70 mm (2,75″)
Max. Gewicht Media 4 kg
Droogsysteem Printmateriaal Duurzame LED UV-uithardingslamp
Vacuum System Standaard, elektronisch instelbare – aandrukkracht
ValueJet 426UF – Prestaties
  4 kleuren 6 kleuren
  CMYK Alleen CMYK Alleen wit Laagdrukken *
Snelheid in tafels per uur (excl. aanvullen en legen) **
1440 x 1440 Uni 6 2 6 1
720 x 1440 Uni 13 6 13 3
720 x 1080 Bi 28 14 28 7
* : CMYK + wit + vernis
** : 1 tafel komt overeen met 0,15 m²
ValueJet 426UF – Inktspecificaties
Inktsoort LED UV-inkten
Inktkleuren/Volume CMYK en vernis- cassette van 220 ml
Wit – cassette van 220 ml
Inktconfiguratie CMYK (CCMMYK)
CMYK + wit + vernis (CMYK+Wh+Va)
Inktverbruik * 1.6 ml / tafel
* : Gemiddeld inktverbruik bij 720 dpi – 67% dekking
Compatibiliteit ABS, aluminiumpanelen, glas, PC, PE, PET, PMMA (acrylglas), PP, PS, pvc, Tyvek®*
* : De inkthechting is afhankelijk van het type substraat en het merk. Maak voor elke specifieke toepassing een of meer testprints.
ValueJet 426UF – Energieverbruik
Tijdens Printen < 330 Watt
Voeding AC 100-120 V / AC 200-240 – 60/50 Hz – ≤ 4.0 A / ≤ 2.0 A
ValueJet 426UF – Aanbevolen werkomgeving
Temperatuur 20 °C – 32 °C met Δt: max. 2 °C per uur
Luchtvochtigheid 40 % – 60% (geen condensvorming) met ΔRL: max. 5 % per uur
ValueJet 426UF – Afmetingen Toestel
Breedte x Diepte x Hoogte 1188 x 839 x 545 mm
Gewicht 72 kg