MUTOH VJ-628

 • Krachtige 8-kanaals desktopprinter
 • Duurzame prints op gecoat en ongecoat printmateriaal met een breedte tot 630 mm (24 inch)
 • Gebruiksvriendelijke en compacte printer
 • Uitgerust met de nieuwste piëzoprintkoptechnologie
 • Onberispelijke printkwaliteit dankzij Mutoh i²-printtechnologie, keer op keer, dag na dag
 • Printsnelheden van 3 tot 12,5 m² per uur

De Mutoh VJ-628 is de kleinste sign- en displayprinter in ons assortiment en is een uitstekende keus voor beginnende bedrijven, kleine signmakers, warenhuizen en sneldrukkerijen. Met zijn materiaalbreedte van 630 mm (24 inch) is de compacte, gebruiksvriendelijke en voordelige ValueJet 628 geschikt voor tal van toepassingen, variërend van in-store printing en commerciële prints tot signs en print-naar-snij-opdrachten.

De 8-kanaals desktopprinter is uitgerust met een micropiëzoprintkop van de nieuwste generatie en levert prints van hoge kwaliteit voor binnen- en buitengebruik. De ValueJet 628 maakt gebruik van Mutoh Eco Ultra-inkten en is daardoor geschikt voor gebruik in elke werkomgeving. De innovatieve i² Intelligent Interweaving-printtechnologie van Mutoh staat garant voor prints van onberispelijke kwaliteit, dag in dag uit.

De VJ-628 is bedoeld voor het drukken van talloze prints in kleine oplages voor binnen- en buitengebruik, waaronder buitenposters, stickers en etiketten, signs en banners, kledingdecoraties, lichtbakprints, POS-displays, voertuig- en etalagedecoraties, fotodrukwerk en kunstreproducties.

Revolutionaire Printkop voor Resoluties tot 1440 dpi

De verbluffende prestaties van de VJ-628 zijn te danken aan de revolutionaire piëzoprintkop met variabele druppelgrootte. Deze printkop heeft 1440 nozzles en omvat vier kleursecties. Elke kleursectie heeft 360 nozzles, verdeeld over twee rijen van 180 nozzles per kleur. Aangezien alle kleursecties in één kop zitten, behoort het tijdrovende kalibreren van verschillende printkoppen tot het verleden.

De printkop kan inktdruppels van 3,5 pl tot 35 pl produceren. Een grotere variatie dus in het aantal inktdruppels en ook nog eens een veel grotere afvuursnelheid vergeleken met andere printkoppen die momenteel verkrijgbaar zijn. Dit zorgt niet alleen voor een grotere doorvoersnelheid maar ook voor een betere printkwaliteit bij hogere doorvoersnelheden.


Betrouwbare Eco Ultra-Inkten voor Indrukwekkende Graphics van Hoge Kwaliteit

Op de markt voor signs voor buitengebruik op uiteenlopende gecoate en ongecoate substraten zijn de Eco Ultra-inkten van Mutoh veruit het populairst. Ze zijn gebaseerd op niet-agressieve oplosmiddelen en verspreiden geen schadelijke vluchtige organische stoffen in de werkomgeving. De huidige Eco Ultra-inkten, die verkrijgbaar zijn in gebruiksvriendelijke cassettes, zijn alweer de derde generatie ecologische Mutoh-inkten. Ze mogen bogen op een verbeterde hechting, kortere droogtijden, hogere printsnelheden en een betere krasbestendigheid. Prints die met Eco Ultra-inkten worden gemaakt zijn bij buitengebruik tot drie jaar lang uv- en waterbestendig.*

* : In situaties waar prints aan mechanische slijtage worden blootgesteld (op vloeren en voertuigen) is laminering vereist, voorafgegaan door stabilisatie.


Verbluffende Prestaties

De ValueJet 628-printer beschikt over een groot aantal printmodi en snelheden. Hieronder vindt u een overzicht van de meest gangbare opties die een optimale printkwaliteit mogelijk maken.

 • Kwaliteit – 720×720 dpi: 4.6 m²/h
 • Productie – 720×720 dpi: 9.0 m²/h
 • Billboard – 720×720 dpi: 12.5 m²/h

Maximaliseer uw Winst met de Intelligent Interweaving-Printtechnologie (i²) van Mutoh

De ValueJet 628 is voorzien van de bekroonde Intelligent Interweaving-printtechnologie (i²) van Mutoh. Deze maakt het mogelijk de problemen waarmee het printen op conventionele digitale inkjetprinters gepaard gaat, zoals horizontale streepvorming, printfouten door fout gekozen stapgrootten en de zichtbare effecten van ontbrekende of haperende nozzles, grotendeels te elimineren.

Eén van de talrijke voordelen van de door Mutoh ontwikkelde printtechnologie is de voorspelbare printkwaliteit. Daardoor kunt u ervan op aan dat het resultaat keer op keer aan uw eisen voldoet. Met de ValueJet-printer kunt u telkens weer graphics van zeer hoge kwaliteit printen in de kortst mogelijke tijd.


Uiteenlopende printmaterialen

De ValueJet 628 is geschikt voor rollen van 2 en 3 inch. De printer is voorzien van drie verwarmingszones. De verwarmingselementen zorgen voor voorverwarming van het printmateriaal, inkthechting en droging van het drukwerk. Doordat de VJ-628 gebruikmaakt van Eco Ultra-inkt is deze printer uitermate geschikt voor het bedrukken van uiteenlopende voordelige en overal verkrijgbare ongecoate pvc-, banner- en soft sign-materialen en gecoate substraten.

De desktopprinter wordt geleverd met geïntegreerde rolhouders voor mediarollen tot 9 kg.


Toepassingen

De kleinste sign- en displayprinter van Mutoh is een uitstekende keus voor beginnende bedrijven, kleine signmakers, warenhuizen en sneldrukkerijen. De ValueJet 628 is bedoeld voor het drukken van talloze prints in kleine oplages voor binnen- en buitengebruik, waaronder buitenposters, stickers en etiketten, signs en banners, kledingdecoraties, lichtbakprints, POS-displays, voertuig- en etalagedecoraties, fotodrukwerk en kunstreproducties.


Intelligente ontwerpvoorzieningen voor nog meer gebruiksgemak

ValueJet-printers staan erom bekend dat ze eenvoudig te installeren en te bedienen zijn, zelfs door onervaren gebruikers. De ValueJet 628 biedt daarnaast nog meer gebruiksgemak dankzij enkele speciaal toegevoegde intelligente functies.

 • Multifunctioneel toetsenbord met 2 toetsen
 • Mutoh-installatieprogramma en Windows-stuurprogramma
 • Automatische snijfunctie
 • Houders voor printmateriaal (links en rechts) en geleiders (voorzijde)
 • i²-printtechnologie die een voorspelbare printkwaliteit biedt en daarmee voor ongekend gebruiksgemak zorgt

Snel Rendement op uw Investering

Zowel beginnende als gevorderde gebruikers kunnen hun voordeel doen met het snelle rendement van de VJ-628. Door zijn gunstige prijs, gebruiksgemak, consistente en hoge printkwaliteit, geringe onderhoudsbehoefte, flexibiliteit voor het snel omschakelen tussen printopdrachten en lage inktverbruik (gemiddeld 8 ml/m² op ongecoat PVC) betaalt de ValueJet 628 zich in geen tijd terug.


Printen & Snijden

Print en snijd tegelijkertijd door uw printer te combineren met een veelzijdige Mutoh ValueCut-snijplotter.

De gebruiksvriendelijke ValueCut-snijplotter kan al uw contoursnijklussen aan, variërend van stickers en decals in kleine oplages tot etalagesigns.

Belangrijkste Technische Specificaties
Printtechnologie Micropiëzo-inkjettechnologie met variabele druppelgrootte
Printkop 1 (8 kleurenkanalen)
Configuratie Nozzles 180 nozzles x 8 rijen
Massabereik Druppels (pl) 3.5 tot 35.2
Printkophoogtes Laag: 1.2 mm
Hoog: 2.5 mm
Specificaties Printmateriaal
Max. Mediabreedte 630 mm (24,80”)
Max. Printbreedte 620 mm (24,40”)
Max. Dikte Media 0.3 / 1.3 mm *
* : De max. dikte van het printmateriaal is afhankelijk van de printkophoogte
Afmetingen Printmateriaal* Ø 150 mm / 2” & 3” / 9 kg
* : Standaard niet-gemotoriseerd afrolsysteem
Droogsysteem Printmateriaal Drie verwarmingszones: voorverwarmer, plaatverwarmer en naverwarmer
Eén regelaar: uit, 30-45 °C
Snijmechanisme Geïntegreerd automatisch snijmechanisme
Prestaties
Hoge Kwaliteit (720 x 1080) 3.0 m² per uur
Kwaliteit (720 x 720) 4.6 m² per uur
Kwaliteit Productie (720 x 1080) 5.9 m² per uur
Productie (720 x 720) 9.0 m² per uur
Snelle Productie (720 x 720) 12.5 m² per uur
Billboard (360 x 720) 16.0 m² per uur
Inktspecificaties
Inktsoort Eco Ultra
Inktvolume 220 ml & 1000 ml *
* : Voor de 1000 ml zak is een optionele adapter vereist.
Inktkleuren CMYK
Inktverbruik * 8 ml / m²
* : Gemiddeld inktverbruik bij 720 dpi – 67% dekking
UV-bestendigheid, zonder laminering 3 jaar buitengebruik *
* : Bij intensief gebruik met mechanische slijtage is laminering vereist, voorafgegaan door stabilisatie.
Energieverbruik
Tijdens Printen < 830 W
Voeding AC 100-120 V / AC 200-240 – 60/50 Hz – ≤ 6,5 A / ≤ 3,5 A
Aanbevolen Werkomgeving
Temperatuur 20 °C – 32 °C met Δt: max. 2 °C/h
Luchtvochtigheid 40% – 60 % (geen condensvorming) met ΔRH: max. 5% RH/h  
Afmetingen Toestel
Breedte x Diepte x Hoogte 1190 x 437.5 x 365.6 mm (desktop)
1190 x 590 x 1165.6 mm (+ optioneel onderstel)
Gewicht desktop / met onderstel 31.8 kg / 40.5 kg